Ik heb 2 jonge kinderen, Lauren (2018) en Thijn (2020) en ben slaapcoach geworden vanuit mijn persoonlijke behoefte.
Ik weet als geen ander hoe het is om weinig slaap te krijgen en te worstelen met je nieuwe rol als ouder.
Elke dag voelde ik me vermoeider en meer onzeker, wat deed ik verkeerd dat mijn kinderen zoveel huilden en amper sliepen?
Ik weet inmiddels dat ik niks verkeerd deed. Slapen is een vaardigheid die kindjes, net als kruipen en lopen, moeten leren. Tenminste: een manier van slapen die past binnen onze huidige maatschappij. Het slapen zelf kan jouw kindje al prima.
Bij sommige kindjes gaat dit proces heel natuurlijk en andere kindjes hebben hier wat meer hulp bij nodig. Mijn kids hadden last van veel onrust waardoor slapen onmogelijk leek. Zij waren allebei een "huilbaby" en ik had bij allebei een postpartum depressie. Allemaal factoren die invloed op elkaar hebben én op het slapen.
Omdat ik heb geleerd om op een overkoepelende manier naar slaap te kijken, lukte het mij om meer rust en slaap te krijgen voor mijn zoontje en ons gezin. Ik wil jouw gezin daar ook graag bij helpen.
.....mijn kids. Hoewel ik het moederschap soms best heel pittig vind, ben ik gek op ze en zou ik ze voor geen goud meer willen missen.
En ze zijn zo lief als ze slapen ;)
...uit eten gaan. Ook mét kids, maar voorlopig wel alleen voor lunch :)
....de zee en het strand, ook in Nederland (en zelfs met koud weer). Het liefste ga ik naar Noordwijk, daar kwam ik als klein meisje ook al omdat mijn opa en oma er woonden.
... foto's maken, het liefste van mijn kids of een mooie zonsondergang.
Maar wel echt als hobby en alleen met mijn iPhone :)
...Ibiza. En dan niet om te stappen (hoewel ik dat ook heel leuk vind) maar het eiland geeft mij het gevoel dat ik thuis ben. Ik voel me daar zó ontspannen. Het liefste ga ik er elk jaar heen.
Voordat ik kinderslaapcoach werd heb ik in totaal andere branches gewerkt. Ik heb 10 jaar bij de politie gewerkt en een aantal jaren als recruiter.
Toen ik na de geboorte van mijn dochter een postnatale (postpartum) depressie en vervolgens een burn out kreeg, ben ik erg op zoek geweest naar waar mijn hart lag.
Mijn hele leven heb ik al grote interesse in psychologie en iets kunnen bijdragen aan het helpen van andere mensen.
Ik besloot daarom in die richting ook op zoek te gaan naar mijn nieuwe loopbaan.
Na de geboorte van mijn zoontje kreeg ik -mede door het enorme slaaptekort- opnieuw een postnatale depressie.
We doorliepen verschillende (hulp)trajecten met mijn zoontje en ik doorliep meerdere trajecten voor mijn postnatale depressie. In deze periode besloot ik dat ik andere ouders, met name mama's, wil helpen in de periode voor en tijdens de zwangerschap en na de geboorte van hun.kindje.
Ik startte daarom met de opleiding tot kinderslaapcoach en ik heb hier in oktober 2021 een diploma van behaald. In februari 2022 startte ik als zelfstandige met mijn bedrijf MOON slaapcoaching (voor het gemak SlaapMOON) en inmiddels heb ik al ruim 140 gezinnen mogen helpen op weg naar meer rust en slaap. Ik ben aangesloten bij de International Association of Child Sleep Consultants.
In 2022 heb ik mijn kennis uitgebreid door het congres slaapproblemen bij jonge kinderen en het online congres vroegsignalering bij baby's te wonen.
Ook heb ik mijn kennis verbreed door in maart 2023 de cursus geboortepatronen en in juli 2023 Kindercoaching Basics te volgen.
In de periode dat ik zelf een depressie had, heb ik veel boeken en artikelen gelezen over postpartum depressie, het ontstaan hiervan en de risicofactoren. Steeds meer werd mij duidelijk dat de doelgroep die ik het liefste zou willen én het beste zou kunnen helpen de moeders zijn die worstelen met gevoelens van overbelasting, oververmoeidheid, somberheid en angst.
Ik volgde de cursus Preventie postpartum depressie van het Trimbos Instituut om een postnatale depressie goed te kunnen herkennen.
Ik ben nog lang niet uitgeleerd want in september ben ik gestart met de bachelor-
opleiding psychosociaal (kinder)therapeut omdat ik ook graag mama's wil kunnen ondersteunen wanneer zij psychisch minder goed in hun vel zitten door hun (nieuwe) rol als moeder én een bredere kennis wil hebben over het begeleiden van gezinnen met jonge kinderen.